Dentist Ploiesti
0244 550 593
0727 671 830

Scalarea si planarea radiculara Ploiesti

Scalarea si planarea radiculara Ploiesti

Placa este o substanta lipicioasa care adera la structura dintelui si se imbiba de bacterii. In timp, placa devine calcificata (intarita) si, in acest stadiu, devine ceea ce se numeste calcul.

Placa si calculii irita tesuturile gurii. Reactia corpului tau la iritatii si inflamatia ulterioara a gingiilor, recesiunea gingiilor, sangerarea si eventuala pierdere osoasa in jurul dintilor constituie o boala parodontala (gingiilor).

Cea mai timpurie etapa a bolii parodontale se numeste gingivita (care este reversibila) si se caracterizeaza prin sangerarea gingiilor, in special atunci cand se periaza si se foloseste ata dentara. Daca boala nu este abordata, aceasta va progresa spre parodontita, care este mult mai distructiva si se caracterizeaza prin deteriorarea suplimentara a gingiilor, pierderea osoasa si, in final, pierderea dintilor.

Scalarea si planificarea radacinilor sunt cea mai frecventa forma de tratament pentru bolile parodontale. Scalarea elimina calculul (numit si tartru) si placa de pe suprafata dintelui de deasupra si de sub linia gingiilor. Planificarea radacinii imbunatateste netezimea suprafetei radacinii si elimina orice calcul ramas.

Atunci cand cantitatea de placa si calculul de eliminat este extinsa, dentistul va amorti zona pentru a face procedura confortabila pentru dumneavoastra. O combinatie de instrumente sonice si de mana sunt utilizate in procedura. Instrumentele sonice indeparteaza depozitele mari de placa si calcul. Instrumentele de mana sunt apoi folosite pentru a indeparta orice tartru ramas si pentru a se asigura ca toate suprafetele coroanei si radacinii sunt curate si lipsite de bacterii. Sensibilitatea si durerile pot fi prezente pana la cateva zile dupa tratament si, de obicei, pot fi ameliorate cu calmante.

O vizita dupa tratament la SuperDentist este, de obicei, programata timp de patru saptamani dupa tratament pentru a verifica imbunatatirea starii gingivale si intervale periodice (3 luni si 6 luni sunt tipice) pentru a monitoriza boala. Obiectivele sunt de a elimina inflamatia activa cauzata de bacterii si de a reduce spatiile parodontale din jurul dintilor, astfel incat sa nu poata capta placa sau calculul, mentinand astfel inaltimea actuala a oaselor in jurul dintilor.

Daca sunteti in cautarea unui medic stomatolog din Ploiesti pentru scalare si planificare a radacinilor, va rugam sa sunati la Marimed Superdental SRL la 0244 550 593 pentru a va rezerva.