Dentist Ploiesti
0727 671 830
0757 671 830

Ce este implantul dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți, redând funcționalitatea și estetica zâmbetului. În acest articol, vom explora componentele unui implant dentar, beneficiile acestuia și etapele procedurii de inserare, explicând totul într-un mod accesibil pentru pacienți.

Componentele unui implant dentar

SuperDentist Clinic

Un implant dentar este alcătuit din trei componente principale:

 • Implantul: Un șurub fabricat din titan sau zirconiu, care se inserează în osul maxilar pentru a funcționa ca rădăcină artificială a dintelui.
 • Bontul protetic: O piesă de legătură între implant și coroana dentară, care asigură stabilitatea și fixarea acesteia.
 • Coroana dentară: Partea vizibilă a dintelui, realizată din ceramică sau alte materiale estetice, concepută să imite perfect aspectul dintelui natural.

Beneficiile implantului dentar

Implanturile dentare aduc numeroase avantaje comparativ cu alte soluții protetice:

 • Stabilitate și durabilitate: Materialele de înaltă calitate folosite pentru implanturi asigură o rezistență mare, putând dura chiar o viață întreagă cu îngrijire adecvată.
 • Aspect estetic natural: Coroanele dentare pe implanturi sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu restul dinților, oferind un zâmbet natural și armonios.
 • Confort sporit: Implanturile nu se mișcă și nu alunecă, oferind un confort superior față de protezele mobile.
 • Prevenirea pierderii osoase: Inserarea implanturilor stimulează osul maxilar, prevenind resorbția acestuia și menținând structura facială.

Consecințele Pierderii unui Dinte

Pierderea unui dinte poate avea efecte negative multiple asupra sănătății bucale și generale:

 • Migrarea dinților adiacenți: În lipsa unui dinte, dinții vecini tind să migreze spre spațiul gol, ceea ce poate duce la modificări ale alinierii dentare și la probleme de ocluzie (muşcătură).
 • SuperDentist Clinic
 • Pierderea osului maxilar: Fără stimularea rădăcinii dentare, osul maxilar începe să se resoarbă (să se degradeze), ceea ce poate afecta stabilitatea dinților adiacenți și structura facială.
 • SuperDentist Clinic
 • Probleme de masticație: Lipsa unui dinte poate reduce eficiența masticației, ceea ce poate afecta digestia și alimentația corectă.
 • SuperDentist Clinic
 • Estetică și fonație afectată: Pierderea dinților anteriori poate influența negativ aspectul zâmbetului și poate provoca dificultăți în pronunțarea corectă a anumitor sunete.
 • SuperDentist Clinic

Procedura de Inserare a Implantului Dentar

Procedura de inserare a unui implant dentar se desfășoară în mai multe etape:

 1. Consultația inițială: Medicul stomatolog evaluează starea generală de sănătate a pacientului și realizează radiografii sau scanări CT pentru a planifica poziția implantului.
 2. SuperDentist Clinic
 3. Inserarea implantului: Sub anestezie locală, medicul inserează șurubul din titan sau zirconiu în osul maxilar. Această etapă este minim invazivă și fără dureri semnificative.
 4. SuperDentist Clinic
 5. Perioada de vindecare: Osul se integrează în jurul implantului într-un proces numit osteointegrare, care poate dura între 3 și 6 luni.
 6. Fixarea bontului protetic: După vindecare, medicul fixează bontul protetic pe implant.
 7. Aplicarea coroanei dentare: În final, coroana dentară personalizată este atașată bontului protetic, completând procedura.
 8. SuperDentist Clinic

Ce este operația de adiție osoasă?

Adiția osoasă este o intervenție realizată pe pacienții care nu dispun de suficient os alveolar pentru plasarea implantului. Procedura implică utilizarea diferitelor tipuri de materiale pentru grefa osoasă, cum ar fi autogrefa, xenogrefa, alogrefa sau materiale osoase artificiale, pentru a dezvolta masa osoasă alveolară necesară.

Tipuri de materiale pentru adiția osoasă

 • Autogrefa: Este o grefă prelevată direct din corpul pacientului, fiind adesea preferată datorită rezultatelor superioare pe care le oferă în procesul de adiție osoasă.
 • Xenogrefa: Aceste grefe sunt obținute din oasele altor specii, cum ar fi bovine sau porcine, și sunt utilizate datorită similarității structurale a osului între diferite specii.
 • Materiale sintetice (Alloplastice): Aceste materiale sunt create în laborator și sunt utilizate pentru a stimula formarea naturală a osului în zona unde va fi inserat implantul dentar, având un risc redus de infecții.
 • Alogrefa: Este o grefă osoasă umană, provenită de la un donator uman, oferind o alternativă pentru cei care doresc să evite procedurile chirurgicale asociate cu prelevarea autogrefelor.

De ce implantul Dentium este o alegere de încredere?

Implanturile Dentium sunt recunoscute pentru calitatea și fiabilitatea lor. Acestea sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și sunt concepute pentru a oferi pacienților un zâmbet sănătos și durabil. Sistemele Dentium sunt apreciate atât de medici, cât și de pacienți pentru integrarea lor ușoară și rezultatele estetice remarcabile.

SuperDentist Clinic
 • Design inteligent: Implanturile Dentium au un design special, conic, care ajută osul să se adapteze și să se integreze perfect cu implantul. Acest lucru face ca implantul să fie stabil, chiar și în cazuri mai complexe, cum ar fi atunci când este necesară augmentarea sinusurilor.
 • Rată mare de succes: Studiile arată că implanturile Dentium au o rată de succes de 97.9% pe parcursul a peste 20 ani, oferindu-ți încredere și siguranță în alegerea ta.
 • Calitate la preț accesibil: Cu Dentium, beneficiezi de implanturi de înaltă calitate la un preț accesibil, fără a face compromisuri privind performanța sau aspectul.
 • Vindecare rapidă: Implanturile Dentium sunt concepute pentru a permite încărcarea imediată, ceea ce înseamnă că procesul de vindecare este mai rapid și mai confortabil pentru tine.
 • Opțiuni variate: Dentium oferă mai multe tipuri de implanturi, permițându-ți să alegi soluția care se potrivește cel mai bine nevoilor tale specifice.
 • Reputație internațională: Dentium este recunoscut și respectat în întreaga lume pentru calitatea și inovația sa în domeniul implanturilor dentare.

Concluzie

Implanturile dentare reprezintă o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților pierduți, oferind numeroase beneficii de lungă durată. Alegerea unui implant de calitate, cum este Dentium, asigură rezultate optime și satisfacție pe termen lung.

Ai întrebări despre cum implanturile Dentium pot fi opțiunea potrivită pentru tine? Te încurajăm să consulți medicul tău stomatolog. Este esențial să fii bine informat pentru a lua decizia cea mai bună în vederea unui tratament eficient. Medicul tău stomatolog îți va explica toate opțiunile de tratament și costurile aferente. Astfel, vei avea o imagine clară asupra posibilităților disponibile, ceea ce îți va ușura alegerea celei mai bune soluții pentru un zâmbet sănătos și frumos.